Services

Verzekerd zoals 't hoort

Op het moment van schade bepaal je zelf wie je auto repareert. Het is tenslotte jouw auto, jouw investering.

Je hebt een autoverzekering afgesloten omdat dit wettelijke verplicht is, 
maar ook omdat als je zelf een ongeval veroorzaakt, je het risico niet zelf wilt of kunt dragen.
Je wilt volledig vergoed worden in je geleden vermogensschade op het moment van schade.
Of het nu je eigen schuld is, of die van een andere weggebruiker, of de schade toegebracht is door een enthousiast kind. 

Daarom is het belangrijk bij een allrisk dekking te controleren of er geen kleine lettertjes in je polis staan.
Je wilt tenslotte geen "volle" premie betalen voor een "uitgeklede" allriskdekking. Je wilt verzekerd zijn zoals 't hoort. 

Als je jezelf al door de polisvoorwaarden hebt geworsteld, of je hebt op een vergelijkingssite als Independer gekeken naar de laagste prijs en het hoogste rapportcijfer, dan nog is het niet zeker dat je verzekerd bent zoals 't hoort.

Want verzekeraars sluiten samenwerkingsafspraken met schadeketens die gelden voor alle schadeherstelbedrijven in de schadeketen.
Deze afspraken zijn bij jou of je tussenpersoon vaak niet bekend, maar hebben wel invloed op hoe je auto na schade uiteindelijk daadwerkelijk wordt gerepareerd.
Immers als je een samenwerkingscontract hebt met verzekeraars, en je laat je verzekeraar de schade regelen, dan is de verzekeraar op het moment van schade de klant, niet jij!
Je verzekeraar bepaalt dan of niet originele onderdelen op je auto worden geplaatst. In ieder geval geeft de verzekeraar schadeherstel ondernemers de ruimte om dat te doen. Dat mag helemaal niet!
Je verzekeraar bepaalt dan dus wie je auto repareert, hoe er wordt gerepareerd en tegen welke prijs! 

Jijbepaalt.nl maakt inzichtelijk per autoverzekering welke verzekeraar de dekking verleend, bij welk "sturingsclubje" van verzekeraars deze verzekeraar aangesloten is.
Maar ook met welke schadeketens ze samenwerken en je naartoe sturen en welke prijsafspraken, kortingen, schadelastgaranties en dergelijke hieraan ten grondslag liggen.

Omdat met de juiste informatie ook de juiste beslissingen gemaakt kunnen worden, helpt jijbepaalt.nl verzekeraars en schadeketens graag om deze afspraken inzichtelijk te maken voor de consumenten en ondernemers. En nee, deze staan niet in je polisvoorwaarden. Hier staat alleen maar dat als je naar een geselecteerde samenwerkingspartner moet gaan, en met een beetje geluk heb je ook gelezen of is je verteld dat je anders gestraft wordt met een hoger eigen risico, restricties in uitkeringen, tot helemaal geen uitkering!

Blijf baas over eigen auto, check eerst op Independer of andere vergelijkingssites en check daarna of de door jouw gekozen "goedkope" autoverzekeraar wel echt bij jouw past. 

"Schadeherstellers repareren graag auto's maar niet tegen elke prijs!"

jijbepaalt logo

Vraag, probleem of klacht over je polis, schadeherstel, vaststelling- of afhandeling schadeclaim door verzekeraar?

Stel een vraag

Neem contact op

Bedrijventerrein Hondsgemet
De Aaldor 16-c
4191 PC Geldermalsen