Big Brother

Big Data - is Big Brother watching you?!

Big Data wordt in nieuwe auto's verzameld door sensoren die op de bewegende delen zijn geplaatst. Deze gegevens, gecombineerd met gegevens uit het je navigatie zoals TomTom, de verkeersomstandigheden, zorgen dat onze auto's steeds slimmer worden. Het zal dan ook geen 10 jaar meer duren voordat de auto's onafhankelijk gaan rijden zoals Google reeds bewezen heeft.

 

Auto's uitgerust met deze sensoren hebben het potentieel om ongebruikelijke gebeurtenissen in real-time te identificeren. Hierop kunnen proactief maatregelen worden genomen om de potentiële prestatieproblemen te verbeteren. Het voordeel is dat je vooraf geïnformeerd wordt over problemen die ontstaan in je auto. Je auto communiceert en maakt afspraak met de werkplaats en zet deze afspraak ook in jouw agenda.

Vanaf 2018 moeten nieuwe auto's voorzien zijn van E-call. Dit systeem communiceert met de hulpdiensten bij een aanrijding. 

De sensoren geven de fabrikanten informatie over hoe de auto wordt gebruikt. Het rijgedrag van de bestuurder en de prestaties van de auto kunnen nu al 24/7 gecontroleerd worden. Hoe de auto wordt gebruikt is een belangrijke bron van informatie voor autofabrikanten, maar ook andere partijen als verzekeraars. De strijd om big data gaat losbarsten!

Gelukkig sta je als eigenaar van je auto zelf  aan het stuur. Laat je niet misleiden, en bij twijfel vraag het de professionals van JIJBEPAALT.NL. Wij wijzen je op de voordelen maar ook op eventuele risico's. Jij bepaalt!